Het Grote Vogelweekend

Het Grote Vogelweekend

Tel mee !!!

Onze tuinvogels hebben het in de winter vaak erg moeilijk om voldoende eten te vinden. Door hen te voederen help je hen door een moeilijke periode en zit je meteen op de eerste rij van een van de mooiste shows ter wereld! Profiteer van het voeren en beloeren om hen te tellen en ons je telgegevens door te geven en mee te tellen op het nationaal telweekend. Zo kan Natuurpunt de talrijkheid en verspreiding van tuinvogelsoorten onderzoeken.

Na de voederbeurt tel je gedurende 30 minuten het aantal vogels per soort dat zich tegoed komt doen aan de zaden, noten en vetbollen in je tuin.

Noteer per soort het grootste aantal dat je op hetzelfde moment hebt geteld op of nabij de voederplaats.

Ook vogelsoorten die niet op het waarnemingsformulier voorkomen mag je tellen en doorgeven. Het is echter niet de bedoeling om overvliegende vogels te tellen of vogels die ver van je voederplek in het veld rusten.

Een voorbeeld: op zaterdag zie je om 9u34 drie koolmezen op de plank, om 9u58 vier op de plank en 1 aan de vetbol, om 10u geen en om 10u13 vier. In dit geval vul je op het formulier naast koolmees het getal vijf.

Omdat niet alle soorten op hetzelfde moment aan tafel gaan, is het nuttig om op verschillende tijdstippen waar te nemen.

Je resultaten kan je invoeren via de website van Natuurpunt.

En denk eraan je resultaten ook door te sturen aan Marcel Jonckers voor ons regionaal verslag.

Meer info vind je op de website van Natuurpunt.

Resultaten uit ons werkingsgebied

Middelgrote vogels

Grote vogels

Kleine vogels

Warning: Undefined array key 0 in /customers/3/a/c/vogelwerkgroep-oost-brabant.be/httpd.www/wp/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 962