Inventarisaties

Inventarisatie natuurgebieden

Hoegaarden - Schoor
Na de broedvogelinventarisatie in 2006, Aronst Hoek – Geetbets, werd in 2007 gekozen voor een schitterend natuurgebied te Hoegaarden, nl. het Schoorbroek.
Dit gebied strekt zich uit van het brongebied tussen Meldert en l’Ecluse, via het Rosdel, stroomafwaarts tot bij Hoegaarden, gehucht Nerm. Natuurpunt heeft hier 65 ha in beheer. Plateau en vallei zorgen voor een afwisselend geheel van kalkrijke hellingen, droge en natte graslanden, bronbos, holle wegen, ruigtes, struweel en rietland. Door opstuwing van de beek ontstond een vloeiweide en een paar plassen. Door de grote variatie aan biotopen werd een grote variatie aan vogels verwacht. Beide inventarisaties werden geleid door Peter Collaerts.

Info

Geetbets - Aronst Hoek - Gete meanders

Stadsinventarisatie

In dit project trekken we er in groepjes op uit, het stadsplan in de hand, om een binnenstad te inventariseren op Zwarte Roodstaart, maar ondertussen brengen we natuurlijk ook de andere stadsvogels in kaart.
Na Diest en Aarschot de vorige jaren was in 2005 Tienen aan de beurt.
Marcel Jonckers was de bezieler van deze inventarisaties.

Info

Zwarte Roodstaart Zwarte Roodstaart
Huiszwaluw Huismus
Warning: Undefined array key 0 in /customers/3/a/c/vogelwerkgroep-oost-brabant.be/httpd.www/wp/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 962