Nestkasten

week van de nestkast

nestkast gierzwaluw

nestkast grauwe vliegenvanger

Ze zijn leuk en levendig. Ze zorgen voor gezelligheid en laten je genieten van hun beste lied. Elk jaar opnieuw zorgen zij in de lente voor een drukte van jewelste in je tuin. Ja, vogels geven iets extra aan je tuin.

Je kan de vogels in je tuin een handje toesteken door te zorgen voor bijkomende nestgelegenheid door het plaatsen van nestkasten. Onze moderne woningen bieden meestal geen kieren of openingen meer die door de vogels kunnen benut worden. Ook waar hagen en heggen vervangen worden door houten of betonnen afsluitingen komt dit de nestgelegenheid voor vogels niet ten goede.

Op deze pagina hebben we een aantal links verzameld die je kunnen helpen bij het zelf in mekaar timmeren of de aanschaf van nestkasten. We hopen jullie op deze manier een handje toe te steken opdat onze gevederde vrienden er wel zouden bij varen.

Succes met je ontdekkingstocht!

Biedt de vogels een onderdak en geniet van hun aanwezigheid in je tuin!

nestkast huismussen

nestkast koolmees

nestkast spreeuw

nestkast steenuil

nestkast gekraagde roodstaart

hang nestkastjes op

Warning: Undefined array key 0 in /customers/3/a/c/vogelwerkgroep-oost-brabant.be/httpd.www/wp/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924